Közel 300 arckifejezésük van a macskáknak

Közel 300 arckifejezésük van a macskáknak

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Közel 300 arckifejezésük van a macskáknak

Akinek nincs macskája, el se tudja képzelni, hányféle arcot vágnak a cicák!

A macskákról általában azt tartják, hogy nem társas, nem szociális lények, így nem is tudnak túl sok arckifejezéssel közeledni másokhoz. Azonban a közelmúltban megnőtt az érdeklődés a macskák arckifejezései iránt, ám az esetek elsöprő többségében a macska-ember kapcsolatot, illetve a macska fájdalmat jelző gesztusait vizsgálták. Egy újonnan, a Behavioural Processes szakfolyóiratban publikált kutatásban a macskák egymás közti viselkedését kísérő arckifejezéseket mérték fel, és meglepően sokszínű kép rajzolódott ki a kutatók előtt. A kutatást a Science ismertette.

Az eredmények szerint 276 különféle képet vágnak a cicák a barátságostól a ellenségesig, ráadásnak úgy tűnik, ez legalább részben az ember hatásának köszönhető. 

Tovább »

Forrás: ng.24.hu