Szezonális kedvezmények

Szezonális kedvezmények

Állatorvosi rendelőnk kiváló példa arra, hogy a kiemelkedő színvonalú állategészségügyi ellátás és környezet nem feltétlen jelent megfizethetetlen árakat. Hisszük, hogy minden háziállat megérdemli a lehető legjobb egészségügyi ellátást, függetlenül a tulajdonos erre szánt, szánható költségvetésétől – árainkat minden esetben ezzel a krédóval alakítjuk.

szivfereg2Szívférgesség akció – díjmentes vérkép azonnali eredménnyel!

Akció időtartama: 2024. május 1 – augusztus 31.

A szívférgesség szűrése és kezelése mára már Magyarországon is a felelős állattartás létfontosságú eleme lett, mivel elterjedtsége drasztikusan megnőtt az elmúlt években. A szívférgesség egy potenciálisan halálos kimenetelű állapot, amelyet a fertőzött állatok szívébe, tüdejébe és vérereibe kerülő, ott élő parazitaférgek és azok lárvái okoznak. A megelőzés és a korai felismerés kulcsfontosságú a betegség elterjedtségének visszaszorításában.

A szívférgesség-szűrés lehetővé teszi az állatorvosok számára, hogy az állatok fertőzöttségi státuszát felmérjék. A szűrés általában egy egyszerű vérvizsgálatot foglal magában, amely kimutatja a kifejlett szívférgek, vagy azok lárváinak jelenlétét. Negatív eredmény esetén a megelőzésre szánt készítmények adása megkezdhető, így a fertőződés megelőzhető. Pozitív eredmény esetén a korai felismerés lehetővé teszi az állattulajdonosok számára, hogy azonnal megkezdjék a kezelést, így minimálisra csökkentve a szövődmények kockázatát és javítva a prognózist.

A kezelési protokollok a fertőzés súlyosságától függően változhatnak, de gyakran a felnőtt férgek elpusztítására szolgáló gyógyszerek kombinációját, valamint a kapcsolódó tünetek kezelésére szolgáló támogató kezelést foglalják magukban. Súlyos esetekben sebészeti beavatkozásra lehet szükség a szív és az erek nagyméretű féregterhelésének eltávolítására.

A szívférgesség szűrése és kezelése az egyes háziállatok egészségén túlmenően a közegészségügyhöz is hozzájárul. A szívférgek szúnyogcsípés útján akár az emberre is átvihetők; a háziállatok szívférgességének megelőzésével és kezelésével ennek kockázata szintén minimálisra csökkenthető.

Összefoglalva, a szívférgesség szűrése és kezelése a megelőző állatorvosi ellátás alapvető elemei, amely segít megvédeni a háziállatokat egy potenciálisan életveszélyes betegségtől, és elősegíti az állatok és az emberek egészségét és biztonságát. A kedvtelésből tartott állatok tulajdonosainak a meghatározott időben végzett szűrést és az ajánlott kezelési protokollok követését javasolt betartani, hogy hozzájáruljanak a szeretett háziállatuk egészségéhez, biztonságához.

szivfereg2Szezonális ivartalanítási mega-akció – 50% kedvezmény a műtét árából!

Akció időtartama: 2024. május 1 – május 31 között, hetente 10 tulajdonos részére garantált 50%-os kedvezményt biztosítunk a műtét árából, a műtétre történő előzetes jelentkezés mellett.

A kutyák és macskák ivartalanítása a felelős állattartás alapvető eleme, amely messzemenő előnyökkel jár mind az egyes állatok, mind az állatközösség számára. A felelős döntés meghozatalát rendelőnk most anyagi hozzájárulással is támogatja.

Az ivartalanítás egyik legfontosabb oka a populációszabályozás. Évente számtalan kölyök- és kiscica születik, ami hozzájárul a háziállatok túlnépesedéséhez. Ezek közül az állatok közül sokan kerülnek menhelyekre, ahol a korlátozott erőforrások és helyhiány eutanáziához vezethetnek. A háziállatok ivartalanításával a tulajdonosok segíthetnek megelőzni a nem tervezett szaporulatot, ezáltal csökkentve az otthonra szoruló állatok számát, és enyhítve az állatmenhelyek és a mentőszervezetek terheit. 

A populációszabályozáson túl az ivartalanítás jelentős egészségügyi előnyökkel jár. A nőstény kutyák és macskák ivartalanítása csökkenti az ivarszervi megbetegedések, például méhgyulladás, petefészekciszták és emlődaganatok kialakulásának kockázatát, kanok esetében pedig a herék és a prosztata egyes betegségeinek az esélyét. Ezen megbetegedések (méhgyulladás, emlődaganat, heredaganat) sokszor akár halálos kimenetelűek is lehetnek. 

Az ivartalanítás viselkedésbeli előnyökkel is jár. Az ivarzó állatok zavaró viselkedést tanusíthatnak, például szüntelen hangoskodást, agressziót, vagy szökési kísérleteket a párkeresés reményében. Ezek a viselkedésformák mind az állat, mind a tulajdonos számára terhesek lehetnek, és növelhetik a balesetek vagy sérülések kockázatát is. Az csökkenti, vagy teljesen megszünteti ezeket a viselkedési formákat, ezzel elősegítve a nőstény háziállatok nyugodtabb, kiszámíthatóbb temperamentumát.

Összességében, a kutyák és macskák ivartalanítása olyan intézkedés, amely nemcsak az állatok túlszaporodásának meggátolásához járul hozzá, hanem az egyes kedvencek egészségét, jólétét és megfelelő viselkedését is elősegíti. Azzal, hogy a tulajdonosok úgy döntenek, hogy ivartalanítják kiskedvenceiket, hozzájárulnak a fenntarthatóbb állattartáshoz, miközben azok jólétét és kényelmét is lényegesen javítják.