Ezt rengeteg kutya

Ezt rengeteg kutya

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

Ezt rengeteg kutya- és cicatartó elrontja: így készítsd fel kedvenced a hideg évszakokra

Idén hosszúra nyúlnak a meleg napok, de hamarosan beköszönt a hideg, fagyos idő, ám előtte érdemes elgondolkodni néhány általános elővigyázatossági intézkedésen kedvencünk számára a tél egészségesen és biztonságosan történő átvészeléséhez. Kezdődjön mindez egy, a tél beállta előtt végzett állatorvosi vizsgálattal, melynek során a kutya általános egészségi állapotát ellenőrzik, valamint kiszűrhetnek meglévő betegségeket is.
A megfelelő ápolás is fontos része a téli hónapokban az egészség megőrzésének, a nehéz és csapzott szőrzet nem nyújt megfelelő védelmet a kutya bunda alatti bőrének a szélsőséges hideggel szemben. Ha az állat sok időt tölt a szabadban, rendszeresen ellenőrizzük a fülén és mancsán az esetleges fagyásnyomokat. A tél során fontos a talppárnák közötti szőr lenyírása, hogy a lábujjak között minél kevesebb jég tudjon összegyűlni.

Tovább »

Forrás: hellovidek.hu