A kutya

A kutya

Hiszünk abban, hogy a naprakész információ kulcsfontosságú, hogy a háziállatok a lehető legjobb ellátásban részesüljenek otthoni környezetükben is. Célunk, hogy az állattartóknak megadjuk a szükséges tudást ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak háziállataik egészségével kapcsolatban, és segítsünk nekik abban, hogy kisállataik számára a lehető legjobb ellátást nyújthassák. Reméljük, hogy blogrovatunk hasznos olvasmányokat tartalmaz!

A kutya- vagy macskatulajdonosok törődnek jobban a házi kedvenceikkel? Úgy tűnik, megvan a válasz

Kik törődnek jobban a kedvenceikkel? A kutya- vagy macskatulajdonosok? Erre kereste a választ egy új, három európai országban végzett felmérés, és úgy tűnik, előbbi csoport győzedelmeskedett – de azért nem ilyen egyszerű a képlet.

A Koppenhágai Egyetem szakemberei által vezetett vizsgálat keretein belül három ország – Dánia, Ausztria és az Egyesült Királyság – lakossága körében igyekeztek felállítani egy reprezentatív mintát.

Az alanyok olyan kérdéseket kaptak, mint hogy mennyire kötődnek érzelmileg a házi kedvencükhöz, és hogy miként viszonyulnak az állatorvosi ellátáshoz – például, hogy fizetnek-e egészségbiztosítást az állatok után.

Tovább »

Forrás: hvg.hu